Navodila v času epidemije COVID-19

Slovenski škofje so danes, 15.10.2020, objavili nova navodila v času epidemije COVID-19.
Za našo župnijo Vavta vas veljata I. in III. del.

Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane; po oznanjenih namenih bom maševal brez udeležbe vernikov. Ob urah, ko so oznanjene svete maše, bodo verniki, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature, v župnijski cerkvi lahko prejeli sveto obhajilo in blagoslov. Ob vstopu v cerkev si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje (to ne velja za družine in člane istega gospodinjstva). Pred prejemom obhajila sami zmolite kesanje in Očenaš.

Posamezniki se lahko za sveto spoved, bolniško maziljenje in/ali obhajilo ob drugih urah z menoj dogovorite po telefonu 051 334 895.

Kateheza (verouk) za vse razrede in vsa župnijska srečanja se izvajajo na daljavo.

Škofje pravijo, naj duhovniki ne prenašamo svetih maš po spletu: “V veljavi ostanejo obstoječi prenosi svetih maš po televiziji (TV Exodus, TV Slovenija itd.) radiu (Radio Ognjišče, Radio Slovenija itd.) in spletu, ki so namenjeni starejšim in bolnim ter tistim, ki se ne morejo udeležiti svete maše v cerkvi. Župniki pa lahko po elektronskih medijih nagovorijo svoje vernike, z njimi molijo in jih spodbujajo, da bodo čas preizkušnje lažje preživeli.”

Dodatne informacije so objavljene na spletni strani SŠK na povezavi www.katoliska-cerkev.si

Spletne vsebine iz naše župnije pa lahko spremljate na povezavah:
www.vavta-vas.si
www.facebook.com/vavtavas
www.youtube.com/Vavtavas1

Lepo vas pozdravljam in voščim Božjega varstva

vaš župnik Tomaž