Oznanila na 12. nedeljo med letom, 20.6.2021

V soboto, 19.6., bo sv. maša ob 19h v Vavti vasi, v nedeljo pa ob 7.30 in ob 10h v Vavti vasi. Slovenski škofje so naročili, naj župniki darujemo svete maše za domovino, blagoslovimo slovensko zastavo in jo izobesimo iz zvonika.

V petek so naši birmanci začeli duhovne vaje v Šmarjeti. To nedeljo jih bodo sklenili ob 11.30 s sveto mašo v župnijski cerkvi v Šmarjeti, h kateri so vabljeni tudi starši.

V četrtek, 24. junija, je praznik rojstva Janeza Krstnika. Ob 18h bomo po vseh župnijskih cerkvah zvonili v čast 30. obletnice slovenske samostojnosti in neodvisnosti.

Prejšnjo nedeljo smo praznovali zakonske jubileje. Jubilanti lahko že pridejo po fotografije.

Nova navodila slovenskih škofov pravijo, da je še naprej obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih. Duhovniku pri branju evangelija in pri pridigi ter bralcem med branjem Božje besede pa ni potrebno nositi maske, v kolikor ohranjajo medosebno razdaljo vsaj 3 metrov. Še naprej moramo upoštevati razdaljo 1,5 metra med osebami iz različnih gospodinjstev, vpisovanje prek spleta pa ni več potrebno:
https://katoliska-cerkev.si/navodila-slovenskih-skofov-za-cas-od-18-junija-do-vkljucno-27-junija-2021

Oratorij Vavta vas bo potekal od 25. julija do 1. avgusta 2021. Otroka prijavite na oratorij, tako da izpolnjeno PRIJAVNICO prinesete v župnišče ali jo skenirano pošljete po e-pošti do 20. junija. Več informacij je na prijavnici: http://www.vavta-vas.si/wp-content/uploads/2021/05/PRIJAVNICA-na-Oratorij-Vavta-vas-2021.pdf