Oznanila na 23. nedeljo med letom, 5.9.2021

V novem Jakobovem pismu je objavljen veroučni urnik. V tem tednu bo vpis k verouku s srečanji za starše, ki bodo takoj po večerni maši. Več o začetku novega veroučnega leta preberite v Jakobovem pismu. Jakobovo pismo vam pošljemo na e-naslov, če nam ga sporočite.
V sredo je praznik rojstva Device Marije ali mali šmaren.
V četrtek ob 9h bo v Baragovem zavodu v Šmihelu pastoralni tečaj z naslovom “Pota mladosti”. Vabljeni tudi župnijski pastoralni sodelavci!
V soboto bo na Zaplazu molitveni dan za duhovne poklice. Ob 9h bo molitvena ura in ob 10h sveta maša, ki jo bo daroval škof Andrej Glavan.
Zaradi epidemije koronavirusa ob letošnji Straški jeseni sveta maša v nedeljo, 12. 9., ob 10h ne bo v Straži pod šotorom, ampak v župnijski cerkvi. Daroval jo bo p. Krizostom Komar iz frančiškanskega samostana v Novem mestu, ki je župnik župnije Novo mesto Sv. Lenart in prodekan dekanije Novo mesto. Ob pol desetih bo p. Krizostom na voljo za sveto spoved. V Cerkvi na Slovenskem na ta dan obhajamo nedeljo mladih. Katehetska nedelja v naši župniji bo 19. septembra (ne 12.9.- napaka v JP).

IZBIRA NOVIH ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA
Delitev glasovnic bo potekala v nedeljo, 19. 9. 2021.
Župljani izpolnjene glasovnice oddajo najkasneje do naslednje nedelje,
26. 9. 2021.
Razglasitev izbranih kandidatov bo na nedeljo, 3. 10. 2021.