Oznanila na 24. nedeljo med letom, 12.9.2021

V soboto, 11.9., bo ob 18h sveta maša v Vavti vasi, ob 19h pa na Drganjih selih. V nedeljo, 12.9., ob sveta maša v Vavti vasi ob 7.30, ob 10h pa bo (namesto pod šotorom) na dvorišču ob župnišču. Daroval jo bo p. Krizostom Komar iz frančiškanskega samostana v Novem mestu, ki je župnik župnije Novo mesto Sv. Lenart in prodekan dekanije Novo mesto. Ob pol desetih bo p. Krizostom na voljo za sveto spoved. V Cerkvi na Slovenskem na ta dan obhajamo nedeljo mladih.

V prihodnjem tednu začenjamo z veroukom. Če bo lepo vreme, bo verouk lahko tudi na prostem, veroučenci pa naj vedno prinesejo svoje copate. Slovenski škofje za obdobje od 9. septembra 2021 dalje naročajo: »Izvajanje verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja je dovoljeno pod pogojem, da osebe, ki izvajajo versko oziroma duhovno vzgojo in izobraževanje izpolnjujejo pogoj PCT. Enako je pogoj PCT predpisan za vse veroučence in udeležence, razen za otroke do 12. leta starosti. Otroci in ostali udeleženci po 12. letu starosti morajo izpolnjevati pogoj PCT.«
V prvem tednu bo za višje razrede sveta spoved. Ker za izvajanje verskih obredov niso obvezni pogoji PCT, lahko k verouku pridejo tudi veroučenci, ki jih ne izpolnjujejo.

Otroci lepo vabljeni k otroškemu pevskemu zborčku; prve pevske vaje bodo v torek, 14. septembra, ob 18. uri.

V četrtek, 16. 9., se začenja devetdnevnica pred sv. birmo. K maši ob 19h poleg birmancev vabljeni tudi starši in botri!

V soboto, 18.9., bo Stična mladih. Priporočljiva je spletna prijava na strani www.sticna.net Kdor bi se želel v Stično peljati z dekanijskim avtobusom, naj to sporoči g. župniku do nedelje zvečer.

IZBIRA NOVIH ČLANOV ŽPS (2021 – 2026)
Delitev glasovnic bo potekala v nedeljo, 19. 9. 2021.
Župljani izpolnjene glasovnice oddajo najkasneje do naslednje nedelje, 26. 9. 2021.
Razglasitev izbranih kandidatov bo na nedeljo, 3. 10. 2021.