Oznanila na četrto adventno nedeljo

Na četrto in zadnjo adventno nedeljo prenos svete maše lahko ob 10h spremljate na facebook.com/vavtavas
Za prejem sv. obhajila se lahko prijavite na povezavi bit.ly/obhajilo
Za sveto spoved v prihodnjem tednu pa se prijavite po tel. 051334895 ali na povezavi bit.ly/svetaspoved

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA, ki nam jo vsako leto prinesejo skavti, lahko v Vavti vasi prejmete jutri od 7.30 naprej. Tu lahko preberete Poslanico LMB 2020

Slovenski škofje so 18. decembra objavili nova navodila za obhajanje svetih maš z ljudstvom, ki v naši škofiji začnejo veljati 23. decembra; o tem smo govorili tudi v ŽPS.
V cerkvi je lahko največ 1 oseba ali družina na 30 m2. Na podružnicah zato zaenkrat ne bo maše, v naši župnijski cerkvi pa to pomeni največ 15 oseb ali družin, ki vzdržujejo razdaljo vsaj 1,5 metra. Za udeležbo pri maši je zato obvezna prijava do zapolnitve tega števila na tel. 051 334 895 ali na povezavi bit.ly/svetamasa
Polnočnice ne bo, maše pa bodo na božični večer ob 18h, na božič ob 7.30, 10h in 18h. Če bo potrebno, bo ob nedeljah v januarju še ena maša zvečer ob 18h.
Bolni in ostareli naj svete maše spremljajo po medijih ali na facebook.com/vavtavas
Pol ure pred mašami bo še naprej možnost za sv. spoved in prejem sv. obhajila, v cerkvi na Drganjih selih pa v soboto, 26.12., ob 16h. Pred sveto mašo in po njej se ne smemo družiti ali zadrževati v okolici cerkve, v cerkvi pa je dovoljena samo zasebna molitev.
V cerkvi je prepovedano petje, dovoljeno pa je igranje na orgle. Po sveti maši je treba
cerkev temeljito prezračiti. Darove za cerkev lahko oddaste v nabiralnik pri vhodu.

V prihodnjih tednih se bomo pri mašah med tednom spominjali tudi pokojnih, ki so bili pokopani v minulih mesecih, ko se svojci ob pogrebu niso mogli udeležiti maše v cerkvi.

V času med božičem in praznikom treh kraljev je običajno koledovanje, ko otroci, kot sveti trije kralji po župniji razglašajo veselo novico o Jezusovem rojstvu, obenem pa zbirajo prispevke za slovenske misijonarje po svetu. Letos bi se lahko odpravili na koledovanje po svojih soseski samo člani iste družine ob upoštevanju preventivnih ukrepov. Če bi se torej za to odločili odrasli in otroci iz iste družine, naj se oglasijo v župnišču, kjer lahko dobijo obleke, zgibanke o trikraljevski akciji in druge pripomočke.

Na praznik svetih treh kraljev, 6.1., so otroci vabljeni, da prinesejo nabiralnike z zbranimi darovi iz adventnega koledarja.

Kateheza (verouk) bo še naprej na daljavo. Škofje priporočajo, naj na svoje telefone namestimo aplikacijo #Ostanizdrav.

Če morete, s temi oznanili seznanite tudi druge, ki jih sicer ne bi dosegla.