Oznanila na nedeljo Svete Trojice, 30.5.2021

V soboto, 29.5., bo ob 18h maša v Vavti vasi, ob 19h pa bo maša na Drganjih selih.

Na nedeljo po binkoštih, 30.5., je praznik Svete Trojice. Ob 10h bo slovesnost prvega svetega obhajila za 13 naših prvoobhajancev. Cerkev bo tedaj namenjena predvsem prvoobhajancem in njihovim družinskim članom. Vsi drugi vabljeni, da se to nedeljo svete maše udeležite ob 7.30 ali ob 19h.

V tem tednu je verouk po urniku, katehisti pa bodo povedali, kdaj bo sklep verouka za posamezni razred. Če je potrebno, naj veroučenci še prinesejo v pregled zvezke in vrnejo spričevala.

V ponedeljek je zadnji dan meseca maja in sklep šmarnic. Posebej vabljeni otroci, ki so pridno sodelovali pri šmarnicah.

V sredo po maši, ki je ob 19h, bo srečanje za starše veroučencev 8. in 9. razreda pred birmo, ki bo 25. septembra.

V četrtek je slovesni in zapovedani praznik Svetega Rešnjega telesa in krvi. Če bo lepo vreme, bo po maši ob 19h procesija z Najsvetejšim do oltarjev pri stari šoli in na dvorišču pred župniščem. Posebej vabljeni prvoobhajanci.

Če bo lepo vreme, bomo z otroki, ki so pridno sodelovali pri šmarnicah in še prej pri svetopisemskem maratonu, v soboto, 5.6., peš poromali do rojstnega kraja Božjega služabnika Janeza Gnidovca. Do Velikega Lipovca je od Vavte vasi dve do tri ure hoje prek Straške gore. Krenili bomo ob 8h. Vabljeni tudi družinski člani otrok, sporočite nam le število pohodnikov, da bomo lahko ocenili, koliko bo udeležencev (tel. 051 334 895). Če otroka ne bodo spremljali starši ali skrbniki, pa izpolnite prijavnico na povezavi: Peš romanje 5.6.2021

Oratorij Vavta vas bo potekal od 25. julija do 1. avgusta 2021. Otroka prijavite na oratorij tako, da izpolnjeno PRIJAVNICO prinesete v župnišče ali jo skenirano pošljete po e-pošti do 20. junija. Več informacij je na prijavnici: http://www.vavta-vas.si/wp-content/uploads/2021/05/PRIJAVNICA-na-Oratorij-Vavta-vas-2021.pdf

Za udeležbo pri mašah se lahko prijavite na povezavi:
https://docs.google.com/spreadsheets/u/1/d/197fEjOacOIwNMQtRxOU8RYO5UStbXXBqHc3NP9o6LB8/edit#gid=0