ponedeljkov oratorij

Komaj smo čakali in sedaj je tu; oratorij. Otroci so navdušeni, animatorji prav tako. Z namenom, da bi vi vedeli kaj se je na oratoriju dogajalo vam bomo tukaj opisovali dneve in dodajali sveže slike, da nas boste lahko spremljali kar iz vaših računalnikov.
Ponedeljek:
Zgodaj zjutraj, ob deveti uri, smo se zbrali pred cerkvijo.  Dvignili smo zastavo , zapeli himno še prej pa nas je gospod Župnik seznanil s pesmijo, kjer moramo narediti veliko počepov. Verjame, da bomo v petek že vsi fit.
Potem je sledila igra, v kateri smo zvedeli, da je bil Peter ribič in kako se je spoznal z Jezusom. Ko pa se je igra končala, je animatorja Žigata po telefonu poklical, ne boste verjeli, Jezus. Rekel mu je, naj otroke razdelimo v skupine; in to smo tudi naredili. 
V skupinah, smo začeli s katehezami. Najprej smo se spoznali, predstavili, prebrali odlomek iz svetega pisma in ponovili igro. 
Kasneje so bile na vrsti delavnice. Otroci so bili na kuharski, kemijski, frizerski, plesni delavnici, vžigali smo v les in si  ogledali tovarno Evostil.
Vsi izmučeni in sestradani smo po delavnicah šli naravnost na kosilo, ki je bilo odlično.  Makaronovo meso je teknilo skoraj vsem, za sladico pa smo še dobili jogurt.
Ko se je iztekel čas za kosilo pa je bil čas za velike igre. Današnja se je imenovala Lov za zakladom. Otroci so dobili zemljevide, potem pa so odšli s pomočjo zemljevidov do raznih točk, kjer so se otroci preizkusili v različnih spretnostih.
Po velikih igrah pa smo ponovno zapeli himno in  spustili zastavo. Se vidimo jutri!