ROMANJE V KRAŠIĆ

V soboto, 19. oktobra, bo v Krašiću, rojstni župniji bl. Alojzija Stepinca, že sedmo srečanje slovenskih in hrvaških vernikov z geslom “Pošlji delavce na svojo žetev” (Lk 10, 2). Skupaj bomo molili za dar dobrih in svetih duhovnikov, ki bodo na priprošnjo bl. Alojzija Stepinca in v njegovem svetem zgledu našli spodbudo za oznanjevanje evangelija in za življenje po veri v zvestobi Kristusu in Katoliški Cerkvi. Duhovni program ob 9.30 bodo pripravili bogoslovci zagrebškega in ljubljanskega semenišča, slovesno somaševanje slovenskih in hrvaških škofov in duhovnikov ob 11. uri pa bo vodil zagrebški kardinal Josip Bozanić. Pridigal bo mariborski nadškof Alojzij Cvikl. 

Romarji bodo v cerkvi lahko obiskali Stepinčevo kapelo, v župnišču pa si ogledali spominsko sobo, kjer je kardinal živel v hišnem zaporu in tam tudi umrl. Bl. Alojzij Stepinac je zelo zaslužen za slovenske duhovnike, ki so jih Nemci med drugo svetovno vojno izgnali na Hrvaško. Kar 534 slovenskim duhovnikom je našel zatočišče v župnijah zagrebške nadškofije. Največ jih je bilo iz tedanje mariborske škofije (prek 300).

Avtobus se bo v Vavti vasi ustavil ob 7.50, z romanja se vrnemo okrog 16h. Prispevek za prevoz je 10€. Do zapolnitve avtobusa se lahko prijavite v župnišču.