TUDI LETOS SMO ROMALI

Sveto pismo govori, da je Jezus v času svoje stiske in preizkušnje rekel, naj človek ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust (Matej 4, 1-11). Tako tudi danes rečemo, kadar želimo poudariti, da človek potrebuje več kot samo materialne dobrine. Za zadovoljno in srečno življenje je potrebno poskrbeti tudi za duhovno plat. V župniji Vavta vas radi poskrbimo za kakšno prijetno in cenovno ugodno romanje. Ta romanja nas ne le duhovno obogatijo, dajo nam možnosti, da odkrivamo lepote naših in tujih dežel. Veliko pa nam pomenijo tudi tovrstna prijetna druženja.

V nedeljo popoldan 19. junija smo se podali na krajše romanje, in sicer h Kraljici miru na Kurešček. Udeležili smo se svete maše, med katero nas je nagovoril duhovnik M. Arhar, bogoslužje pa je še dodatno popestril mladinski pevski zbor iz Župnije Rob.

slika18.JPG

Redno župnijsko romanje, ki ga običajno izvedemo v mesecu oktobru, pa smo letos prestavili na poletni čas, saj smo se tokrat odpravili med gorske vršace. Sredi julija smo tako poromali na Svete Višarje, ki že od 16. stoletja veljajo za božjo pot treh narodov, danes pa jih imenujejo tudi božja pot Evrope. Svete Višarje so res pravi biser naravne lepote. Ker nam je bilo namenjeno prav lepo vreme, smo lahko uživali v čudovitem razgledu na gorske vrhove. Nadvse lep dan pa smo zaključili še z obiskom svetišča Marije pomagaj na Brezjah.

img_10261.JPG

Zadnji vikend v avgustu pa smo se udeležili (letos že osmega) tridnevnega romanja naše župnije v Medžugorje. Ob letošnji 30. obletnici prikazovanj v Medžugorju, je bil tokratni obisk Kraljice miru še toliko lepši in duhovno bogat.

slika19.JPG