VPIS K VEROUKU

Dragi starši, ob začetku novega veroučnega leta 2023/24 se želimo katehisti otrok od 1. do 6. razreda z vami srečati in vam predstaviti veroučni načrt za vsak razred posebej. Zato bo vpis k verouku združen z roditeljskim sestankom po večerni maši, torej okrog 19.30, vabljeni pa že k maši ob 19h. Če bo potrebno, bomo na sestanku prilagodili veroučni urnik, dobil pa boste tudi veroučno gradivo. Na roditeljski sestanek otrokom ni treba priti, prosimo pa vas, da pridete na sestanek tudi, če imate otroke v različnih razredih, in sicer:

– za 1. razred: v ponedeljek, 11. 9.

– za 2., 3. in 4. razred: v četrtek, 7. 9.

– za 5. razred: v torek, 5. 9.

– za 6. razred: v sredo, 6. 9.

Vpis za 7. in 8. razred pa bo za posamezne veroučence v torek, sredo in petek popoldne po razporedu. Skupaj z veroučencem 7. in 8. razreda pridejo k vpisu tudi starši. V 7. in 8. razredu se veroučenci že pripravljajo na prejem zakramenta sv. birme, zato ob vpisu izberejo sodelovanje v vsaj eni skupini v župniji, to so: pevski zbor, ministranti, animatorji, prostovoljci Karitas in bralci za Slomškovo bralno priznanje.

K vpisu prinesete izpolnjeno prijavnico (in podpisano spričevalo, če ga imate še doma). Vpišite tudi izbrane obveroučne dejavnosti v župniji. E-komunikacija vedno poteka s starši, samo z njihovo vednostjo in dovoljenjem pa lahko tudi neposredno z otroki.

Starši, ki vpisujete otroka v prvi razred, s seboj prinesete družinsko knjižico. Če je nimate, potem za otroka, ki ni bil krščen v naši župniji, potrebujete otrokov krstni list. Dobite ga v župniji otrokovega krsta in ga prinesete k vpisu.

Z rednim veroukom za vse razrede začnemo v tednu po 10. septembru. Na katehetsko nedeljo, 17. septembra, se vsi veroučenci in starši ob 10. uri zberemo pri sveti maši, ko bomo blagoslovili šolske torbe in učne pripomočke, ki naj jih veroučenci prinesejo s seboj v cerkev. Skupaj bomo prosili Svetega Duha za pomoč pri učenju in vseh drugih dejavnostih.

 

Podoba blaženega škofa Antona Martina Slomška v Trbovljah, slikar L. Čemažar