Karitas

Župnijska Karitas, v kateri sodelujejo člani iz vseh vasi, deluje od leta 1993. V začetku delovanja so sredstva poleg nekaterih faranov prispevali člani sami, kasneje pa je bila ob tednu Karitas tudi nabirka v cerkvi. Z zbranimi sredstvi vsako leto pred božičnimi prazniki s skromnim darilcem obdarujemo starejše in bolne v župniji ter v domovih starejših občanov. Obiskujemo pa jih tudi med letom, saj obisk, prijazno besedo in stisk roke vsak najbolj želi in potrebuje.

Neki mladi družini smo pomagali tako, da smo plačali najemnino, ker sami niso imeli dohodkov. Sodelovali smo pri akciji za pomoč Posočju in Logu pod Mangartom. Nekaj let smo organizirali obisk sv. Miklavža. S hrano in denarjem smo pomagali tudi fantom iz skupnosti Cenaccolo v Škocjanu.

Nekaterim družinam smo pomagali s paketi hrane. Od leta 2000 je v cerkvi nabiralnik za Karitas, v katerem se sredstva zbirajo skozi vse leto. V letu 2006 smo pripravili prvo srečanje starejših in bolnih s sveto mašo in pogostitvijo na župnijskem dvorišču. Želimo si, da srečanje postane tradicionalno.

Od leta 2006 dobivamo hrano iz intervencijskih zalog EU, ki jo razdelimo posameznikom in družinam v stiski.

Mesečno pa družinam in posameznikom pomagamo s paketi hrane.

Karitas je organizacija, namenjena ljudem v stiski. Če potrebujete našo pomoč, vas vabimo, da se brez strahu obrnete na župnišče (tel.: 30-83-174) ali na ga. Anico Tolar (tel.: 30-83-529).